Materialen

Onze strijkapplicaties worden gemaakt van vinyl folies, aan de achterkant zit een lijmsoort die geschikt is om op verschillende ondergronden te plakken. Door de lijm te verhitten plak je de vinyl applicatie op de ondergrond. Wij maken alleen gebruik van premium vinyl, hierdoor kunnen we de kwaliteit van de applicatie waarborgen en komt deze nooit los!

Flexfolie

Flexfolie is, zoals de naam het zelf zegt, een flexibele folie. Het is een speciaal soort glad vinyl dat op bepaalde stoffen kan worden aangebracht om tekst en ontwerpen te maken. Deze folie wordt het meest gebruikt en is dan ook relatief goedkoop.

Flexfolie is geschikt om te gebruiken voor het drukken op de volgende materialen:

 • Katoen
 • Polyester
 • Een combinatie van katoen/polyester
 • Leer
 • Hout
 • Badstof
 • Canvas
Flockfolie

Flockfolie is een veloursachtig materiaal. Het voelt viltig en fluweelachtig aan. Dit materiaal is geweldig om te gebruiken voor bedrukkingen, door de harige structuur krijgt het wat meer body en creëer je een extra dimensie en luxe uitstraling.

Flockfolie is geschikt om te gebruiken voor het drukken op de volgende materialen:

 • Katoen
 • Polyester
 • Een combinatie van katoen/polyester
 • Leer
 • Badstof

Kleuren

Onze strijkapplicaties worden gemaakt van vinyl folies en kunnen in verschillende kleuren besteld worden. Dek kleuren kunnen onderaan de pagina bij elk product worden gevonden. We voegen regelmatig nieuwe kleuren toe! Mis je een kleur die je graag zou willen zien? Of heb je advies nodig? Neem even contact met ons op!

Onze flex kleuren

Aanbrengen

En dan heb je een hele gave applicatie ontvangen hoe moet je hem dan aanbrengen? Bij onze strijkapplicaties wordt altijd een handleiding meegestuurd. Maar een digitale handleiding is natuurlijk ook heel fijn.


Stap 1. Voorbereiding

Benodigdheden: Strijkbout en bakpapier(meegeleverd), ondergrond.

De strijkapplicatie kan beter niet aangebracht worden op een strijkplank omdat deze meegeeft en je druk moet uitoefenen. Breng de applicatie liever aan op een vaste ondergrond.

Zorg ervoor dat het textiel waar je de applicatie op strijkt gewassen is (zonder wasverzachter.) Zet de strijkbout op 165 graden (tussen wol en katoen) en zet de stoomfunctie uit. Laat je strijkbout op temperatuur komen.

Stap 2. Strijkapplicatie plaatsen

Plak de strijkapplicatie (met de plakkende kant) op de plek waar je hem wilt hebben, leg het stuk bakpapier erop. Zet hierna je strijkbout erop en druk 17-20 seconden stevig aan! Beweeg het strijkijzer NIET op en neer. Herhaal dit indien je applicatie groot is per deel van de applicatie. Let op dat de applicatie niet te heet wordt, je kan hem tussendoor laten afkoelen!
Als je klaar bent:  laat de stof iets afkoelen en haal het plastic er voorzichtig vanaf.

Stap 3. Afwerking

Als de applicatie toch nog niet helemaal vastzit, herhaal dan de vorige stap. Zo wel: laat nog even afkoelen en leg hierna het bakpapier direct op de afbeelding en pers nog 5 seconden. Om het extra te laten hechten kun je de stof binnenstebuiten keren en aan de achterkant nogmaals strijken.

Stap 4. Genieten

Klaar…! Veel plezier met je supertoffe unieke kledingstuk, tas, rugtas, jas of waar je het ook op hebt gedrukt! Wacht 24 uur met wassen en was op maximaal 40graden. Strijken kan maar dan wel binnenstebuiten!

Heb je nog vragen? Mail ons dan even

Wat zijn strijkapplicaties

Strijkapplicaties (iron on patches) zijn eigenlijk hele dunne vinyl (PVC) plaatjes. op de achterkant zit een lijmsoort die geschikt is om op verschillende ondergronden te plakken.
Door de lijm te verhitten plak je de vinyl applicatie op de ondergrond. Wij maken alleen gebruik van premium vinyl, hierdoor kunnen we de kwaliteit van de applicatie waarborgen en komt deze nooit los!

Naast het hele dunne standaard flex vinyl, kunnen wij ook flock vinyl leveren dit is een dikkere applicatie met een suede bovenkant, hele kleine haartjes. Dit is bijvoorbeeld perfect om het item nog beter uit te laten springen, maar ook voor badcapes, handdoeken en andere zachte ondergronden is dit een veel betere keus.
Onze applicaties kunnen op vele manieren gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan tassen, broodtrommels, t-shirts, broeken, hout, leer, mokken en zo kan je nog veel meer bedenken!
Uiteraard worden strijkapplicaties nog steeds het meest gebruikt om kleding mee te pimpen. Vooral basic shirts en truien voor kinderen zijn heel populair, zeker omdat dit een hele goedkope manier is om gave kleding te maken!

Zelf je eigen ieniemienie shirt bedrukken? Kijk dan eens naar onze strijkapplicaties!